SOK OD CVEKLE

NAZIVI-01

(750ml)

Cvekla je dobro poznati lijek za slabokrvnost, detoksikaciju organizma i podizanje imuniteta, te je iznimno popularna kod sportista jer povećava izdržljivost kod vježbanja i ima učinak prirodnog dopinga.

rh-425-rote-bete-dlg-bio-2Cvekla je jedinstvena zbog visokog sadržaja antikancerogenih tvari i karotenoida.

Betacyanin je pigment, koji daje cvekli njenu crvenu boju. Ovaj pigment se apsorbuje u krv i povećava sposobnost krvi da prenosi kiseonik i do 400%.

Cvekla je tradicionalni lijek za leukemiju. Ovo povrće sadrži aminokiselinu betain, koja ima antikancerogena svojstva.

Terapija cveklom, koja podrazumijeva svakodnevno uzimanje soka od cvekle ili sirove ribane cvekle, ima pozitivan učinak na leukemiju i mnoge druge vrste raka.

Sok od cvekle normalizuje krvni pritisak, pomaže u očuvanju elastičnosti arterija. Redovno konzumiranje cvekle može spriječiti proširene vene.

Sok od cvekle je izvrstan kod problema sa anemijom. Iako količina gvožđa, koju sadrži cvekla, nije jako visoka, njegov kvalitet je izvanredan. Gvožđe iz cvekle je moćno sredstvo za čišćenje organizma od toksina i izgradnju krvi.prodajna mjesta1-01

Sok od cvekle za trudnice. Cvekla se posebice preporučuje trudnicama zbog visokog sadržaja folne kiseline. Važna je u mnogim metaboličkim procesima, a naročito u procesu rasta ćelija embrija. Zbog toga su potrebe za folnom kiselinom u trudnoći toliko povećane da se ne mogu zadovoljiti uobičajenim unosom hrane, već je potrebno dodatno je unositi.

Prosječna hranjiva vrijednost na 100 ml: Energetska vrijednost/  155 kJ (37 kcal), masti < 0,5 g, od toga zasićene masne kiseline < 0,1 g, ugljikohidrati  8,0 g, od toga šećeri  8,0 g, vlakna  < 0,5 g, bjelančevine < 0,5 g, sol  0,13 g. Kalij 280mg/14% *PU. *Preporučeni unos

rh-425-rote-bete-dlg-bio-3Da li ste znali da je Rabenhorst sok od cvekle 100% čisti sok koji u sebi ne sadrži koncentrate i dodati šećer? Još interesantniji podatak je da Rabenhorst sok od cvekle proglašen je najboljim povrtnim sokom u Europi prema DLG institutu za testiranje voćnih napitaka (http://www.dlg.org/home-en.html?&no_cache=1&L=51).

PREPORUKA ZA KONZUMACIJU: 150/200 ml/dan.

Potražite Vaš organski sok od cikle u najbližoj apoteci, prodavnici zdrave hrane ili direktno na broj +382 68 222 333.

icon_vegandlg

eko-1.jpgRH_425_RoteBete_bio

 
 

Comments are closed.